Каталог товарів
Хата Ваша - Турбота наша
Shopping cart 0
UA | RU

Келихи та фужери

Келих Luigi Bormioli Bach Martini, 210 мл, 4шт/уп
Келих Luigi Bormioli Jazz Coupe, 300 мл, 4шт/уп
Келих Luigi Bormioli Mixology Nick & Nora, 150 мл, 6шт/уп
Келих Luigi Bormioli Swing Cognac, C 519, 46,5 cl, 4 шт/уп
Келих Luigi Bormioli Swing Gin Glass, 750 мл, 4шт/уп
Келих Luigi Bormioli Talismano Coupe, 300 мл, 4шт/уп
Келих Luigi Bormioli Vinea Coupe, 300 мл, 6шт/уп
Келих Luigi Bormioli Mixology Martini, 215 мл, 4шт/уп
Келих Luigi Bormioli Vinoteque Grappa, 105 мл, 6шт/уп

Грамотна сервіровка столу необхідна на будь-якому заході. Правильно підібрані келихи і їх охайний зовнішній вигляд позитивно позначиться на репутації господаря і допоможе створити потрібну атмосферу на заході. Відомо, що кожен напій необхідно подавати в спеціальному посуді. В іншому випадку він втратить справжній смак, оскільки форма і розмір фужера відповідають за його тонкість і направляють ковток на різні ділянки язика. Солодкість визначається за допомогою кінчика, а кислинка - його бічними сторонами.

Чим келихи відрізняються від фужерів?

У підготовці до застілля мало хто віддає особливу увагу вибору посуду. Тому в першу чергу слід розібратися в головних відмінності келиха від фужера, щоб правильно виконувати сервіровку:

  • Келихи - загальне позначення барною посуду для подачі певних напоїв, а саме тихих та ігристих вин, мінеральної води, лікеру, пива, квасу і бренді.
  • Фужери - призначені суто для вина і шампанського, води і соку. Головною особливістю таких виробів є наявність тонкої ніжки.

Аби гості відчули повноцінний смак, врахуйте дані критерії при пошуку ідеального для себе варіанті і при сервіровці столу.

Як вибрати фужери?

Дорогі вина мають тонкі і багатошарові аромати з багатою палітрою післясмаку. Тому подібні напої особливо потребують відповідної ємності. Під час покупки подібної посуду слід звертати увагу на форму, розмір і висоту чаші. Діаметр обідка відповідає за концентрацію аромату на виході зі склянки. Відповідно чим менше цей показник, тим чіткіше відчувається запах. Висота чаші вплине на насичення напою киснем.

Для червоного вина призначені вироби «Бордо» і «Бургундія». Їх об'єм чаші не повинен бути менше 600 мл. Моделі «Бургундія» зазвичай нагадують кулю або балон. Їх зазвичай використовують дегустатори, оскільки з їх допомогою легше всього визначити погана якість рідини.

Бокали для білого вина мають чашу розміром до 350 мл і здатні зберігати оптимальну температуру. Тому багато хто вважає їх «дитячими», адже вони в кілька разів менше «Бордо» або «Бургундії».

Фужери для шампанського відрізняються витягнутою формою, яка називається «Флют». Тонке шийку та наявність невеликого поглиблення на дні чашечки відповідає за стійкість бульбашок. Також у продажу існують весільні моделі, які прикрашені різними декоративними елементами з кераміки.

Для коньяку і бренді вибирайте продукцію на короткій ніжці з великою і широкою чашею, яка звужується до країв. Тримати подібні келихи правильно за нижню частину, щоб рукою зігрівати алкоголь.

Для віскі слід взяти стакани низькі з товстим широким дном. Оскільки цим алкогольним напоєм зазвичай насолоджуються, подібна ємність дозволяє розпізнати цікавий аромат і відчути присмак.

Невеликі моделі трикутної форми на невисокій ніжці подають для лікерів в чистому вигляді. У «мадерную чарку» прийнято наливати херес і вермут. Причому наповнюють його лише на половину. «Шот» об'ємом 40-60 мл і товстим дном призначений для сильно охолодженої горілки або для міцних шаруватих коктейлів, які розраховані на один ковток.

При виборі такої продукції окрему увагу варто приділяти і вибору матеріалу. Кришталеві вироби, що містять свинець і скло вважаються справжньою класикою. Але сучасні виробники також пропонують звернути увагу на моделі з кришталевого скла, які складаються з оксиду барію або титану. Такий посуд виглядає більш прозорою, мало важить і має високі показники міцності.

Кількість фужерів у наборі буде залежати від способу життя і кількості гостей, які бере на себе покупець. Фахівці рекомендують купувати комплекти на 12 персон. Варто пам'ятати і особливості сервірування. Вся посуд повинна бути ретельно вимита, не мати сторонніх запахів. Віддавайте перевагу перевіреним виробникам, щоб бути впевненими в якості продукції. Також почитайте відгуки про вподобаний товар. Думка реальних користувачів дозволить дізнатися про особливості експлуатації виробів і зробити відповідні висновки. У разі виникнення додаткових запитань, зв'яжіться з менеджером магазину для отримання грамотної консультації.