Посуд для бару і Барний інвентар
Барний інвентар в 21 столітті не вважається виключно привілеєм сегмента HoReCa, його повсюдно можна зустріти в звичайних будинках людей, що люблять різноманітність, вечірки або просто смачні напої. Бармен-це не тільки професія, а й мистецтво, а для будь-якого мистецтва потрібен необхідний інвентар.
Якщо ви вирішили купити посуд для бару, потрібно скласти список базових речей для приготування напоїв:
-
Мірний стаканчик, іменований ще як джигер або вимірник, в класичному варіанті має конусоподібну форму об'єм який 40 мл, виготовлений з нержавіючої сталі, має всередині насічки. Дає можливість в точності до міліметра слідувати рецептом. Зараз можна ще зустріти варіант мірного стаканчика, що складається з двох частин різних обсягів, з з'єднанням по денця.
-
Шейкер - ємність, що нагадує склянку з кришкою, призначена для змішування інгредієнтів. Поділяють 2 основних види шейкера: класичний і Бостонський.
Класичний або Європейський шейкер - це три металеві елементи: колба, кришка і фільтр в кришці. Досить простий у використанні. Бостонський або Американський шейкер більш професійний варіант. Для змішування інгредієнтів Бостонським шейкером використовуються два скляних або металевих склянки, шляхом накладання їх один на одного.
-
Склянки і келихи. У барній практиці це виключно різна по функціональності посуд. Барні склянки можна назвати змішувальними склянками, так як їх основне призначення смішити відповідні один до одного елементи. Ще одне призначення-охолодити вже готовий коктейль. А ось келих потрібні для самої подачі коктейлю. Кожен коктейль повинен подаватися виключно в своєму вигляді келиха, який розкриває його смак.
-
Барна ложка - призначена для перемішування інгредієнтів коктейлю. Має набагато довшу ручку, ніж звичайна чайна. Різні форми ложок допомагають виконувати різні допоміжні функції.
-
Мадлер - пристосування довжиною 19 см для розминання інгредієнтів коктейлю.
-
Стрейнер або барне ситечко використовується для відділення льоду, відрізняється від кухонного сита формою вироби.
-
Ніж для бару - основне використання: зняття цедри і подрібнення інгредієнтів для коктейлю.
-
Щипці і відерце для льоду - своєрідний термос для охолодження напоїв. Щипці дуже зручні для наповнення коктейлів кубиками льоду.
Це тільки базовий Барний інвентар для приготування напоїв, основний набір залежить від того, що, як часто і в яких обсягах буде готуватися. У нашому магазині ви можете купити барний набір, в який входять різні необхідні елементи, або ж купувати їх окремо. Можна так само купити подарунковий набір для бару, який неодмінно оцінять.